Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Jednak dyplom nie oznacza dla mnie końca rozwoju naukowego, dlatego wciąż się dokształcam na różnego rodzaju szkoleniach, konferencjach oraz poprzez webinaria. Śledzę najnowsze doniesienia ze świata nauki i wdrażam je do swojej pracy. Jestem otwarta na nowe odkrycia dotyczące żywienia i zdrowia, jednak moim punktem wyjściowym jest nieprzetworzona, lokalna żywność i dieta indywidualnie dopasowana do każdej osoby.
Wychodzę z założenia, że odpowiednio dobrane żywienie może nam pomóc utrzymać zdrowie przez długie lata.
Specjalizuję się w żywieniu dzieci i dorosłych m.in.:
- w chorobach autoimmunologicznych (m.in. Hashimoto, toczeń rumieniowaty układowy, reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca i łuszczycowe zapalenie stawów, atopowe zapalenie skóry, choroba Leśniowskiego-Crohna i inne),
- w alergiach i nietolerancjach pokarmowych,
- w problemach jelitowych, w tym zespół jelita drażliwego, zaparcia, przewlekłe biegunki,
- w cukrzycy i insulinooporności,
- w miażdżycy,
- w sporcie amatorskim i zawodowym.
Odpowiednio dobrana dieta potrafi podnieść komfort życia osób chorych, sprawić, że samopoczucie będzie lepsze i skutki leczenia bardziej widoczne. Dieta dobierana jest w sposób indywidualny na podstawie odpowiednich badań i wnikliwego wywiadu dietetycznego. Proponuję również smaczne i zdrowe odchudzanie. Dysponuje nowoczesnym urządzeniem In Body 270, specjalizującym się w analizie składu ciała. Dzięki analizatorowi, otrzymają Państwo informację na temat:
- zawartości tkanki mięśniowej,
- zawartości tkanki tłuszczowej,
- zawartości wody,
- otłuszczenia narządów,
- zagrożenia chorobami metabolicznymi.
Na podstawie indywidualnej rozmowy, biorąc pod uwagę Państwa preferencje oraz sposób życia stworzę dla Państwa smaczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawi się samopoczucie i metabolizm, a sylwetka nabierze odpowiednich proporcji.
Zapraszam do kontaktu telefonicznego.