Ukończyłam studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Jednak dyplom nie oznacza dla mnie końca rozwoju naukowego, dlatego wciąż się dokształcam na różnego rodzaju szkoleniach, konferencjach oraz poprzez webinaria. Śledzę najnowsze doniesienia ze świata nauki i wdrażam je do swojej pracy. Jestem otwarta na nowe odkrycia dotyczące żywienia i zdrowia, jednak moim punktem wyjściowym jest nieprzetworzona, lokalna żywność i dieta indywidualnie dopasowana do każdej osoby.

Wychodzę z założenia, że odpowiednio dobrane żywienie może nam pomóc utrzymać zdrowie przez długie lata.

Specjalizuję się w żywieniu dzieci i dorosłych m.in.:

  • w chorobach autoimmunologicznych (m.in. Hashimoto, toczeń rumieniowaty układowy, reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca i łuszczycowe zapalenie stawów, atopowe zapalenie skóry, choroba Leśniowskiego-Crohna i inne),
  • w alergiach i nietolerancjach pokarmowych,
  • w problemach jelitowych, w tym zespół jelita drażliwego, zaparcia, przewlekłe biegunki,
  • w cukrzycy i insulinooporności,
  • w miażdżycy,
  • w sporcie amatorskim i zawodowym.

Odpowiednio dobrana dieta potrafi podnieść komfort życia osób chorych, sprawić, że samopoczucie będzie lepsze i skutki leczenia bardziej widoczne. Dieta dobierana jest w sposób indywidualny na podstawie odpowiednich badań i wnikliwego wywiadu dietetycznego. Proponuję również smaczne i zdrowe odchudzanie. Dysponuje nowoczesnym urządzeniem In Body 270, specjalizującym się w analizie składu ciała. Dzięki analizatorowi, otrzymają Państwo informację na temat:

  • zawartości tkanki mięśniowej,
  • zawartości tkanki tłuszczowej,
  • zawartości wody,
  • otłuszczenia narządów,
  • zagrożenia chorobami metabolicznymi.

Na podstawie indywidualnej rozmowy, biorąc pod uwagę Państwa preferencje oraz sposób życia stworzę dla Państwa smaczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawi się samopoczucie i metabolizm, a sylwetka nabierze odpowiednich proporcji.

Zapraszam do kontaktu telefonicznego.